Photo credits: Firas Daccache
 

NS LOFT

2007 - 2009

2 Floors
Area: 250 m2


 

In the heart of Beirut, in Achrafieh, the loft was designed to be sustainable, energy efficient, using natural wood material cladding, floor to ceiling glazing that introduces sun light, manoeuvrable sun shades to control it.
The loft is surrounded by greenery that brings life to architecture, plays different roles from sun screen in summer to privacy in addition to its major role which filters out air and sound pollution. 

LES CINQ

2015 - 2017

4 Lofts
Area: 237 m2

1 Simplex
Area: 124 m2

In the heart of Beirut, in Achrafieh, “Les Cinq”, an intimate living space in Achrafieh consisting of 4 Duplexes and 1 Simplex. With cutting edge home systems, ultramodern green architecture. The buidling was designed to be sustainable, energy efficient, using natural wood material cladding, floor to ceiling glazing that introduces sun light, manoeuvrable sun shades to control it.
The apartments are surrounded by greenery that brings life to architecture, plays different roles from sun screen in summer to privacy in addition to its major role which filters out air and sound pollution.  

LOFT EXTENSION
BOULOGNE

2018 - 2019

Roof
Area: 35 m2

 

In Boulogne, France, the idea was to create a Green and confortable master bedrom with a big terrace.
Designed to be sustainable, energy efficient, using natural wood material , floor to ceiling glazing that introduces sun light and surrounded by a small pool and greenery.

 

BOUTIQUE OFFICES

2015 - 2017

2 1/2 Floors
Area: 40.000 m2

 

In Riyad, KSA, the first idea was to make the project as Green, confortable & Luxurious as possible. The Concept is based on creating White Villa-Offices with 3 Types giving on a Main Green Central Area to serve as a hub so people can connect, interact, escape in nature, relax and breath. This is how a Central Park, 2 Tree Alleys & several Piazzas were born!  
Designed to be sustainable, energy efficient, using natural wood material cladding, floor to ceiling glazing that introduces sun light, fixed sun shades.

 

THUMAMA PROJECT

2016

Area: 200.000 m2

 

In Riyad, KSA, The project is divided into two components:

  • Compound

  • Commercial

The first idea that came to our mind was to create a REFRESHING experience in the desert inspired from Greenland’s nature.
Mass plan was inspired from ice structure.

Volumes & shapes were inspired from Icebergs

CHATEAU DE LA FORGE

2016

2 Floors
Area: 900 m2

 

Renovation of the Chateau de la Forge in La Meuse, a department in northeast France.

  • Facade and interior renovation.

  • Adding bedroom extension to the architecture in the backyard.

  • Transforming an existing Garage (Orangerie) to a SPA area with pool.

  • Adding a glazed bridge to connect the SPA to the chateau.

PAVILLION  - BOULOGNE

2017

2 Levels
Area: 40 m2

Land area: 56 m2

 

Transforming a small pavillion ( 17 m2) to a Loft like (40m2) in Boulogne  - France

The idea was to lower the levels of the living by 50cm and dining by 100cm to create an upper level mezzanine / Bedroom - wardrobe without touching the height of the existing.

  • Adding a 12 m2 veranda / Living 

  • Creating a dining area / Kitchen / Bathroom in the existing pavillion

  • Creating a bedroom in the mezzanine 

ACHRAFIEH 2223

2013

4 Lofts
Area: 264 m2

1 Triplex
Area: 408 m2

In the heart of Beirut, in Achrafieh, “Achrafieh 2223”, an intimate living space in Achrafieh consisting of 4 Duplexes and 1 Triplex. The buidling was designed to be sustainable, energy efficient, using white marble cladding, floor to ceiling glazing that introduces sun light, manoeuvrable sun shades to control it.
The apartments are surrounded by greenery that brings life to architecture, plays different roles from sun screen in summer to privacy in addition to its major role which filters out air and sound pollution.  

S&S House

2017 

Private Residence
Area: 652 m2


 

In the mountain of Lebanon, in Ain Zhalta, the house was designed to be sustainable, energy efficient, using natural stone cladding, floor to ceiling glazing that introduces sun light. Nature was brought inside the house by creating multiple green patios. Terraces were planted to extend the garden to the first floor.

BOUTIQUE OFFICES

2015 - First Concept


2 1/2 Floors
Area: 40.000 m2

 

In Riyad, KSA, the first idea was to make the project as Green, confortable & Luxurious as possible. The Concept is based on creating White Villa-Offices with 3 Types giving on a Main Green Central Area to serve as a hub so people can connect, interact, escape in nature, relax and breath. This is how a Central Park, 2 Tree Alleys & several Piazzas were born!  
Designed to be sustainable, energy efficient, using natural wood material cladding, floor to ceiling glazing that introduces sun light, fixed sun shades.

 

ACHRAFIEH 2223

2011 - First concept

3 Lofts
Area: 264 m2

1 Triplex
Area: 408 m2

In the heart of Beirut, in Achrafieh, “Achrafieh 2223”, an intimate living space in Achrafieh consisting of 3 Duplexes and 1 Triplex. The buidling was designed to be sustainable, energy efficient, using white marble cladding, floor to ceiling glazing that introduces sun light, manoeuvrable sun shades to control it.
The apartments are surrounded by greenery that brings life to architecture, plays different roles from sun screen in summer to privacy in addition to its major role which filters out air and sound pollution.  

C&A LOFT

2009

2 Floors
Area: 500 m2

 

In the mountain of Lebanon, in Broumana, the loft was designed to be sustainable, energy efficient, using concrete finish & natural wood material cladding, floor to ceiling glazing that introduces sun light.
The loft is surrounded by greenery, plays different roles from sun screen in summer to privacy in addition to its major role which filters out air and sound pollution. 

GATED OFFICE PARK

2016

Area: 180.000 m2

 

In Riyad, KSA, The project is divided into two components:

  • Retail on main road.

  • Offices in gated area.

The concept was to create a central park, a green and refreshing space for the project
+ a green court for every building.
Mass plan was inspired from dune forms.